Over Angelique

Ik vertel je graag wat meer over mezelf

Ik ben Angelique Eugelink-Brand (1974), (hoog)gevoelig, getrouwd en moeder van twee gevoelige puber jongens. Ruim 28 jaar ben ik werkzaam in het (speciaal) onderwijs.

 

Ik stel mij graag voor aan de hand van een voor mij belangrijk woord dat centraal staat binnen mijn praktijk. Namelijk: GLIM! Glim staat voor het Gouden Lijntje In Mij.

praktijk angelique
Gouden:

Sinds 2012 heb ik mijn droom waar mogen maken en ben ik mijn eigen praktijk gestart; Praktijk Angelique. Met als specialisatie coaching voor vrouwen, prikkelgevoelige kinderen en kinderen die in het onderwijs een extra steuntje in de rug nodig hebben. 

 

In mijn praktijk combineer ik coaching met de GLIM aanpak, tekenen en creatieve opdrachten, intuïtief schrijven, natuuropdrachten, ontspanningsoefeningen en massage. Dit alles ter ondersteuning bij het stilstaan bij je totale eigen ‘Ik’. Kinderen, ouders & vrouwen ondersteunen binnen en buiten school is voor mij een hele fijne combinatie. Op beide plekken geef ik iedereen graag het volgende mee:

 
Wees wie je bent, laat het gouden lijntje in jezelf stralen

 

Lijntje:

Het gouden lijntje in mijzelf is door verschillende gebeurtenissen, pijnpunten in mijn leven even wat doffer geweest. Totdat ik vanuit de weerstand weer verbinding ging maken met mijzelf en ik het gouden lijntje in mijzelf weer begon te glimmen. Ik durfde weer volop te luisteren naar mijn eigen intuïtie. Vanuit verbinding met en vanuit je hart kom je weer terug bij je eigen mooie ‘Ik’.     

 

Vanuit mijn ervaring als vrouw, moeder en dochter ontdekte ik dat er weinig plek is waar specifiek aandacht is voor vrouwen en hun hulpvraag. Een plek waar je ´gezien en gehoord wordt´, vanuit rust en aandacht, voor jezelf, stil kunt staan bij de stappen die jij graag zou willen zetten op de weg naar jouw doel. Een plek waar jij als vrouw, je gouden lijntje mag afstoffen en weer mag laten glimmen. Mijn hartenwens kwam tussendoor vaker om de hoek kijken. Zeker ook doordat ik de afgelopen jaren regelmatig hulpvragen kreeg van vrouwen. 

 

Tijdens mijn opleiding tot intuïtief schrijfcoach en mijn traject als Glimmer, kreeg mijn langgekoesterde hartenwens steeds meer vorm en begonnen de ideeën te stromen. Door het schrijven werd mijn hoofd en mijn hartenwens met elkaar verbonden. Bij verschillende opdrachten kwam dit terug en voelde ik het in heel mijn lijf: Ik mag gewoon zo’n plek gaan creëren! Want hoe gaaf zou het zijn dat ik ook andere vrouwen kan laten ervaren dat het antwoord op je hulpvraag al in jezelf zit? En dat je hier al snel achter kunt komen onder andere d.m.v. verbinding met jezelf & intuïtieve schrijfopdrachten. Mijn hartenwens is uitgekomen, binnen Praktijk Angelique is er ruimte en tijd voor vrouwen & kinderen. Je bent van harte welkom!

In(tuïtie)

 

Mijn intuïtie is iets wat ik enorm koester. Het is een van de gouden sterke, bijzondere lijntjes in mijzelf. Vanuit mijn verleden ben ik regelmatig teruggeworpen op mijn intuïtie. Dit heeft mij, naast mijn doorzettingsvermogen en kracht, gebracht waar ik nu sta. Ik ben iemand die vanuit volledige verbinding en liefde met mijzelf en met de ander veel voel en ervaar. Mijn intuïtie loopt als een gouden draad door mijn praktijk. Een gouden draad van waaruit ik er ook graag ben voor jou.

 

Vroeger als kind schreef ik al erg graag en had ik verschillende penvriendinnen. Jaren lang schreef ik ook persoonlijke kaarten voor verschillende gelegenheden. Tot er een moment kwam dat ik mij realiseerde dat ik dit al een tijd niet meer deed. In die tijd kwam o.a. Natascha Bruti op mijn pad met de cursus “Heel je verhaal” & “Helend schrijven” en daarna Sarah Muiderman met “Intuïtief schrijven” en “Kracht van schrijven tijdens coaching”. Deze twee vrouwen hebben mijn ‘schrijvershart’ weer laten stromen. Tijdens deze cursussen ontdekte ik de kracht van schrijven. De kracht van het schrijven vanuit je intuïtie en hoe verhelderend en helend dit kan zijn.

 

En daar kwam op een ochtend, als kers op de taart op de taart, Nicoline Jongschaap op mijn pad met haar GLIM methodiek. Mijn hart ging nog harder kloppen, nog iemand die zich ook volop inzet vanuit kindervriend i.p.v. coach. Haar methodiek sluit mooi aan bij mijn manier van werken: vanuit verbinding & intuïtie. Ik ben zo onwijs dankbaar dat ik samen met Nicoline en de andere Glimmers, vanuit hart en ziel impact mag maken voor de kinderen van nu! Voor mij was dit alles bij elkaar een groot thuis komen. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek. Mijn gouden lijntje met: mijn intuïtie, mijn schrijvershart, vanuit hart en ziel er zijn voor de kinderen en vrouwen. Het plantje is gezaaid en die gaat nu volop verder groeien & bloeien.

 
Mezelf

Mezelf zijn, vanuit puurheid, met mijn eigen kwaliteiten en talenten, dit ben ik! Dat is wat ik echt iedereen gun, staan vanuit groei en kracht. Zijn wie je bent vanuit je eigen mooie ik, met je eigen kwaliteiten en talenten en je gouden GLIM lijntje in jezelf mag stalen.

De boom in mijn logo staat voor kracht & groei. Bomen kunnen de zwaarste stormen doorstaan vanuit kracht en groei waarbij de wortels houvast en voeding geven. Soms lijkt de boom zijn kracht even te zijn verloren. Ik help je dan graag, je eigen wortels en/of die van je kind, weer de juiste voeding te geven van waaruit jullie weer krachtig kunnen staan en verder kunnen gaan bloeien & groeien.

Opleidingen

 1994: Diploma MDGO AW/RW, niveau 4. Graafschap College te Groenlo.
 2011: Kinderyogadocent opleiding Jip en Jan Almere.
 2011: Kindermeditatie, Jip en Jan Almere.
 2012: Yogatherapie, Jip en Jan Almere.
 2012: Yoga-coaching, Jip en Jan Almere.
 2013: Basisopleiding tot kindercoach Tea Adema.
 2016: Coaching bij Hoogsensitiviteit CIVAS.
 2016: Methode A Weerbaarheidstraining kleuters.
 2016: Pedagogisch Natuurcoach Jij Natuurlijk Natascha Bruti.
 2017: Jongeren Coaching CIVAS.
 2018-2019: Opleiding Tekenen is meer Bauk Zwaan.
 2021-2022: EVC traject Leerkracht.

Download deze PDF voor een totaaloverzicht van mijn opleidingen en cursussen. 

Op de hoogte blijven van mijn laatste nieuws?