Ga je mee op yoga avontuur?

Tweedaagse training kinderyoga (4-12 jaar)

Kinderyoga speciaal voor mensen in het (speciaal) onderwijs en kinderopvang.

Steeds meer scholen en instellingen ontdekken wat kinderyoga voor kinderen kan betekenen. Ik kom zelf al enkele jaren binnen scholen en kinderopvang om deze lessen te geven. Maar wat zou het mooi zijn wanneer kinderyoga vaker ingezet wordt bijv. tijdens een gymles en dit gegeven kan worden door de eigen leerkracht of pedagogisch medewerker. Daarom nu voor alle mensen in het onderwijs en kinderopvang de training: Kinderyoga

 

De training:

Tijdens deze 2 dagen leer je op een speelse wijze hoe je kinderyoga kunt geven a.d.h.v. thema’s. Zelf ervaren & ontdekken staat tijdens deze vier middagen centraal. Een deel theorie wisselt zich af met veel praktische opdrachten. We staan stil bij de ontwikkelingsfases, verschillende spelvormen (yogahoudingen, ademspeloefeningen, meditatieoefeningen, ontspanningsoefeningen, onderlinge massage). En natuurlijk: hoe maak je een les (lesopbouw), welke materialen kun je gebruiken en hoe zet je kinderyoga op binnen je eigen school en/of instelling.

 

De kinderyogalessen sluiten aan bij de belevings- en ontwikkelingsleeftijd van het kind. We maken gebruik van thema’s, prentenboeken en de natuur/seizoenen. Daarnaast houden we rekening met de spanningsboog van de kinderen. Alle oefeningen zijn direct inzetbaar en leveren meer rust en ontspanning op.

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor vragen en om met elkaar ideeën uit te wisselen

Eindopdracht en certificaat:

Tijdens de training kinderyoga maak je als eindopdracht een volledige les. Deze les wordt gegeven binnen je eigen opleidingsgroep. Vooraf geef je deze les aan een groepje kinderen buiten de training en maak je hier een kort verslag van. De les en het verslag mail je naar de docent. Bij een positieve beoordeling ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat van deelname aan de module kinderyoga en kun je heerlijk zelfstandig aan de slag met het geven van kinderyogalessen op school. Bij het behalen van het certificaat is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de besloten Facebookgroep waar je lessen kunt uitwisselen, vragen kunt stellen en elkaar kunt inspireren. 

                         Ga je mee op yoga-avontuur?

Voor wie:

Leerkrachten en onderwijsassistenten in het (speciaal) onderwijs en pedagogisch medewerkers. Je hoeft niet lenig te zijn om deze training te kunnen volgen maar enige affiniteit met kinderen (4-12 jaar) of yoga is wenselijk.

 

Hoeveel dagen:

Deze training bestaat uit 2 dagen van á 6 uur, samen ervaren, plezier maken, bewegen, kind zijn, ontdekken en ontspannen.

 

Lijkt het je ook leuk en zinvol om kinderyoga te geven?

Meld je dan hier aan voor de training.
AANMELDEN >